Αναστολή λειτουργίας του bluenews

Αναστολή λειτουργίας του bluenews

Μετά από πολλή σκέψη αποφασίσθηκε η αναστολή λειτουργίας του ιστότοπου bluenews από 8/1/2019 Ευχαριστώ πολύ όσους μας ακολούθησαν διαβάζοντας την σελίδα μας και ακολουθώντας μας στα social media. Επίσης ευχαριστώ όλους όσους Περισσότερα »

 

Club of Heroes: Ο μεγάλος Θεόδωρος (Λώλος) Χασεκίδης!

Το επίσημο site της ΠΑΕ Ηρακλής, κάνει αφιέρωμα στον μεγάλο άσσο της ομάδας Λώλο Χασεκίδη που τίμησε την φανέλα του Ημίθεου κατά το παρελθόν.

Στην ιστορία υπάρχουν λίγοι ποδοσφαιριστές που έχουν «δεθεί» τόσο με τη φανέλα της ομάδας στην οποία αγωνίζονται. Και ο Θεόδωρος Χασεκίδης γνωστότερος ως Λώλος, ήταν ένας παθιασμένος Ηρακληδέας. Ίσως γι’ αυτό και εκτός από τον ίδιο, τη φανέλα του Ημίθεου φόρεσε και ο μεγαλύτερος κατά τέσσερα χρόνια αδελφός του Στάθης, ενώ ο υιός του Μανώλης, συνεχίζει την θητεία του στα «κυανόλευκα» τμήματα υποδομής.

Γεννημένος στις 23 Αυγούστου του 1939 και με καταγωγή από το Μεταλλικό του νομού Κιλκίς, ο Λώλος Χασεκίδης αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ηρακλή την περίοδο 1959 – 60 συμπληρώνοντας συνολικά εκείνη την χρονιά 28 συμμετοχές και οκτώ γκολ. Έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 1964 για να επιστρέψει και πάλι δύο χρόνια αργότερα για μία σεζόν. Στο διάστημα της ποδοσφαιρικής του θητείας στον Ημίθεο είχε 94 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και το κύπελλο, καθώς επίσης και 18 τέρματα.

Ένα από τα αξιοσημείωτα της ποδοσφαιρικής του καριέρας, θα συμβεί στις 30 Μαίου του 1962, όταν σε αγώνα της Μεικτής Θεσσαλονίκης με την Μπαρτσελόνα στην οποία επικράτησε η ομάδα της πόλης με 2-1, ο Χασεκίδης πέτυχε και τα δύο τέρματα της συνάντησης. Το ένα μάλιστα, με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι.

Όταν έφυγε για πρώτη φορά από τον Ηρακλή, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Αλκέτα Παναγούλια και ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να φορέσει τη φανέλα της νεοσύστατης τότε, Greek America στην οποία αγωνίστηκαν μετέπειτα οι Κυριάκος Φυτίλης και Κώστας Βουγιούκας. Για να μπορέσει να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα παράλληλα με το ποδόσφαιρο θα εργαστεί και σε γουναράδικα τα οποία διέθεταν τότε επιχειρηματίες από την Καστοριά.

Όλα αυτά τα χρόνια πάντως και αφότου ολοκλήρωσε την σπουδαία ποδοσφαιρική του καριέρα, ο Λώλος Χασεκίδης είχε ένα όραμα. Να στεγάσει τον Σύλλογο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης. Έπειτα από συνεννοήσεις με διάφορους πολιτικούς φορείς θα καταφέρει να κάνει το όραμά του πράξη το 1983, με μια παρέα αποτελούμενη από ποδοσφαιριστές όπως ο Βασιλειάδης, ο Σεντελίδης, ο Λεβέντης, ο Μπατάκης, ο Παλάσκας, ο Τσιτούμης οι οποίοι συνέθεσαν τον νέο Σύνδεσμο στον οποίο παρέμεινε πρόεδρος για 27 χρόνια.

Έφυγε από τη ζωή στις 22 Νοεμβρίου του 2016, σε ηλικία 77 ετών, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια του Ηρακλή, αλλά και μια τεράστια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.