Αναστολή λειτουργίας του bluenews

Αναστολή λειτουργίας του bluenews

Μετά από πολλή σκέψη αποφασίσθηκε η αναστολή λειτουργίας του ιστότοπου bluenews από 8/1/2019 Ευχαριστώ πολύ όσους μας ακολούθησαν διαβάζοντας την σελίδα μας και ακολουθώντας μας στα social media. Επίσης ευχαριστώ όλους όσους Περισσότερα »

 

Club of Heroes: Αφιέρωμα στον Μπάμπη Ξανθόπουλο!

Αφιέρωμα στον Μπάμπη Ξανθόπουλο, έχει σήμερα στην επίσημη σελίδα της η ΠΑΕ Ηρακλής, που παρουσιάζει τα πάντα για την εμβληματική φυσιογνωμία του παρελθόντος του Ημίθεου.

Δείτε αναλυτικά:

Εμβληματική φυσιογνωμία. Από τους ποδοσφαιριστές που άφησαν το δικό τους ξεχωριστό στίγμα στην ομάδα του Ηρακλή, τόσο με το πάθος και την αγωνιστικότητα του εντός αγωνιστικών χώρων, όσο και για την αγάπη του στον Σύλλογο. Διότι ο Μπάμπης Ξανθόπουλος, δεν έκρυψε ποτέ το πόσο αφοσιωμένος υπήρξε στον Ημίθεο φορώντας τη φανέλα του επί 14 συναπτά έτη!

Και μάλιστα σε πολυσύνθετους ρόλους. Ξεκίνησε από αυτόν του δεξιού οπισθοφύλακα κι αργότερα μετατέθηκε στο κέντρο της άμυνας καλύπτοντας με επιτυχία την ιδιαίτερα απαιτητική θέση του λίμπερο. Τα έδινε όλα σε κάθε αγώνα, παίζοντας και με πάθος, αλλά και με εξυπνάδα, ενώ εξαιτίας της θέσης του μπορούσε να καθοδηγεί άριστα τους συμπαίκτες του, να παίρνει πάντα τις κατάλληλες τοποθετήσεις ακόμη και να δημιουργεί παιχνίδι.

Γεννημένος στις 24 Αυγούστου του 1956 στην Κατερίνη, ο Μπάμπης Ξανθόπουλος πρωτοεμφανίστηκε στους «κυανόλευκους» τη σεζόν 1974-75 και δεν την εγκατάλειψε ποτέ μέχρι το 1988. Σ’ ολόκληρο το διάστημα αυτό είχε «γεμάτες» χρονιές τις περισσότερες περιόδους, όπως για παράδειγμα αυτή του 1977-78, που συμπλήρωσε 33 συμμετοχές και πέτυχε τρία γκολ, αλλά και αυτή του 1979-80 που αγωνίστηκε σε 32 παιχνίδια και πέτυχε ένα γκολ.

Παρά τη θέση του, τη σεζόν 1982-83 είχε μια «παραγωγική» χρονιά πετυχαίνοντας πέντε τέρματα, ενώ υπήρξε και μέλος της μεγάλης ομάδας του 1976, που έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας. Σε όλη την ποδοσφαιρική του θητεία στον Ηρακλή συμπλήρωσε 283 συμμετοχές, πέτυχε 17 γκολ και αναδείχθηκε ως ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας των οπαδών του Ηρακλή. Αποχώρησε μόνο για ένα εξάμηνο με προορισμό την ομάδα της γενέτειράς του, την Κατερίνη, προκειμένου να αγωνιστεί στην ομάδα του Πιερικού και στη συνέχεια κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία μόλις 32 ετών.

Σημαντική επίσης, υπήρξε και η προσφορά στην Εθνική ομάδα, φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο σε 25 παιχνίδια (1441 λεπτά), μεταξύ αυτών και σε δύο αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1980 στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, ο Μπάμπης Ξανθόπουλος αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο του 0-0 κόντρα στην Γερμανία στις 17 Ιουλίου του 1980 στο στάδιο Κομουνάλε, ενώ μπήκε ως αλλαγή στο 57’ στη θέση του Γ. Κωστίκου στην ήττα με 3-1 από την Τσεχοσλοβακία στο Ολίμπικο της Ρώμης.

Με το εθνόσημο η πρώτη του εμφάνιση καταγράφηκε στις 11 Ιουνίου του 1978 στην φιλική αναμέτρηση με την Αυστραλία στο Ολίμπικ Παρκ της Μελβούρνης και η τελευταία στις 9 Ιανουαρίου του 1985 στην εκτός έδρας νίκη με 2-0 της Εθνικής επί του Ισραήλ σε φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο Μπλούμφιλντ.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο Μπάμπης Ξανθόπουλος δεν ακολούθησε την προπονητική, ωστόσο έμεινε κοντά στον Ηρακλή. Τόσο από την κερκίδα όσο και από διοικητικό πόστο το 2007, ήταν ο άνθρωπος που προώθησε μια σειρά από ταλέντα των «κυανόλευκων» τμημάτων υποδομής, που αργότερα αγωνίστηκαν στην πρώτη ομάδα του Ηρακλή υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο.