Αναστολή λειτουργίας του bluenews

Αναστολή λειτουργίας του bluenews

Μετά από πολλή σκέψη αποφασίσθηκε η αναστολή λειτουργίας του ιστότοπου bluenews από 8/1/2019 Ευχαριστώ πολύ όσους μας ακολούθησαν διαβάζοντας την σελίδα μας και ακολουθώντας μας στα social media. Επίσης ευχαριστώ όλους όσους Περισσότερα »

 

Τομ Παπαδόπουλος και Στάθης Καραντώνης μίλησαν για όλα στον Ηρακλή!

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ  Τομ Παπαδόπουλος και ο αντιπρόεδρος Στάθης Καραντώνης,μίλησαν για όλα τα θέματα του Ηρακλή, σε μία συνέντευξη Τύπου πολλαπλών μηνυμάτων από τους δύο κορυφαίους του επίσημου ποδοσφαιρικού Ηρακλή.

«Δεν έχω μάθει να χάνω. Έχω πλάνο πολυετές, για έναν Ηρακλή μεγάλο και αντάξιο της αίγλης του, ως εκ των κορυφαίων συλλόγων στην Ελλάδα. Το μόνο, που μπορεί να με διώξει, είναι η αθέτηση των δεσμεύσεων της πολιτείας», ήταν το κεντρικό μήνυμα του μεγαλομετόχου.

Αναλυτικά, όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ από πρόεδρο και αντιπρόεδρο και τα οποία ήταν πάρα πολλά:

Καραντώνης: «Περιμένουμε υλοποίηση των δεσμεύσεων»

«Έχουμε λάβει εξ αρχής της παρουσίας μας στην ομάδα, σημαντικές δεσμεύσεις από πλευράς της πολιτείας. Για το θέμα της χορηγίας οι επαφές συνεχίζονται και αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε αίσιο τέλος. Όσον αφορά στα χρέη, θεωρώ ότι είμαστε κοντά στο να βρεθεί λύση, καθώς υπάρχει συνεργασία τεσσάρων υπουργείων και μας βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση Βασιλειάδης, Τσακαλώτος, Νοτοπούλου, γενικοί γραμματείς υπουργείων και βουλευτές Θεσσαλονίκης».

Η αποτυχία του project και η λίστα

«Όσον αφορά στα αγωνιστικά, ο Παύλος Μυροφορίδης «έτρεξε» το δικό του project, όπως ακριβώς ο ίδιος γνωρίζει  και με τον τρόπο, με τον οποίο έφτασε σε πολλές επιτυχίες παλαιότερα. Δεν είχαμε ουδεμία σχέση με το όλο πλάνο, δημιουργήθηκε έναν κορμός παικτών, τον οποίο ο ίδιος εμπιστευόταν και όταν βρεθήκαμε στην ομάδα ήδη είχαμε προπονητή τον κ. Βοσνιάδη. Στηρίξαμε την προσπάθεια και δεν είχαμε το μαγικό κουμπί να αλλάξουμε την κατάσταση όταν το όλο εγχείρημα άρχισε να μην μας βγαίνει. Φτάσαμε στη νέα κατάσταση, με την αποχώρηση Μυροφορίδη, αλλά όταν τα στραβοπατήματα συνεχίστηκαν, δημιουργήθηκε μια λίστα παικτών, οι οποίοι εμφανώς δεν μπορούσαν να βοηθήσουν και έπρεπε να αποχωρήσουν και θεωρήσαμε έντιμο να τους ενημερώσουμε πριν την 1η Ιανουαρίου. Η τελική λίστα των αποχωρούντων θα διαμορφωθεί από τον νέο προπονητή, πλέον και πιστεύουμε ότι αγωνιστικά δεν χάθηκε τίποτε ακόμη».

Τομ: «Αδικαιολόγητη η αγωνιστική αποτυχία»

«Ήρθα και βρήκε ήδη έτοιμη την ομάδα και πίστεψα σε αυτήν. Αν δεν ερχόμουν τον Σεπτέμβριο ο Ηρακλής δεν θα υπήρχε. Δημιουργήθηκε μία ομάδα με τεράστιο μπάτζετ, με τη διοίκηση να ανταποκρίνεται και όλους να είναι πληρωμένοι. Θα μπορούσα να είχα σταματήσει αυτούς τους παίκτες, που φάνηκαν ανάξιοι της εμπιστοσύνης μου από πολύ νωρίτερα, αλλά στήριξα την προσπάθεια. Δεν τίθεται θέμα ηλικιακό. Υπάρχουν 5-6 ποδοσφαιριστές μεγάλης ηλικίας και οι υπόλοιποι είναι σε κανονική ηλικία για ποδόσφαιρο. Θα μπορούσαν εκείνοι να σηκώσουν την ομάδα. Μπορεί να μην άρχισε όλο το δυναμικό μαζί την προετοιμασία, αλλά είχαν τεράστιο χρονικό περιθώριο να είναι έτοιμη η ομάδα για το πρωτάθλημα. Τους έχω τακτοποιημένους οικονομικά στο 100% και αυτοί μου έδωσαν το 50% και κάποιοι το 30% σε αγωνιστικό επίπεδο».

Τομ: «Δική μου απόφαση η εκκαθάριση του ρόστερ»

«Η δημιουργία της λίστας για αποχώρηση ήταν δική μου απόφαση. Δική μου είναι η ευθύνη και τους ανακοίνωσα τη λύση συνεργασίας έχοντας πληρώσει τους πάντες».

Τομ: «Ιδανικός ο Ηρακλής για εμένα»

«Είμαι από τη Θεσσαλονίκη, εδώ μεγάλωσα μέχρι τα 15 χρόνια μου και πάντοτε ασχολούμουν με το ποδόσφαιρο, ακόμη και στην Αμερική. Είχαμε συζητήσεις με τον κ. Καρυπίδη, οι οποίες δεν προχώρησαν και τότε ο κ. Μυροφορίδης, μέσω ενός κοινού γνωστού μας, με προσέγγισε για τον Ηρακλή. Μας ξενάγησε, εμένα και τον Νικ Σάκιεβιτς, στις εγκαταστάσεις της Μίκρας, ενθουσιάστηκα από όσα είδα και αντιλήφθηκα ότι ο Ηρακλής ήταν γιαμένα πολύ καλύτερη περίπτωση από τον Άρη. Έχω μακροπρόθεσμο πλάνο να φτάσω την ομάδα εκεί που της αξίζει, ως έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς Συλλόγους και να φτιάξω έναν Ηρακλή, που θα βασίζεται στη δική του παραγωγή παικτών από την Ακαδημία του. Επί μία δεκαετία στις ΗΠΑ ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο και δεν είμαι άσχετος με το αντικείμενο. Ξέρω τι χρειάζεται ο Ηρακλής».

Καραντώνης: «Γόρδιος Δεσμός ο μπλοκαρισμένος λογαριασμός»

«Ο μπλοκαρισμένος λογαριασμός της ΠΑΕ είναι Γόρδιος Δεσμός. Ήμασταν έτοιμοι να υπογράψουμε τις συμβάσεις με τους ποδοσφαιριστές όταν συνέβη αυτό και μας εξηγήθηκε ότι λογιστικά δεν είναι εφικτό να υπογραφούν συμβάσεις υπό αυτές τις συνθήκες».

«Απολύτως τακτοποιημένοι όλοι»

«Ωστόσο, τιμούμε τις συμφωνίες και είναι άπαντες, παίκτες και προσωπικό, τακτοποιημένοι, τόσο σε επίπεδο μισθοδοσίας, όσο και δόσεων συμβολαίου ως 31/12. Έχουν καταβληθεί 90.000 ευρώ για μισθούς και 260.000 ευρώ για δόσεις συμβολαίων. Σίγουρα υπάρχουν παρενέργειες από τη μη υπογραφή συμβολαίων, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά».

Τομ: «Δεν έχω μάθει να χάνω – Μόνο η πολιτεία μπορεί να με αναγκάσει σε φυγή»

«Θεωρώ ότι αγωνιστικά είμαστε εντός του στόχου και με τις κατάλληλες προσθήκες θα ανέβουμε ως ομάδα. θα προκύψουν και άλλες αποχωρήσεις παικτών, διότι έχουμε πολυάριθμο ρόστερ και δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι η ομάδα. θα προσπαθήσουμε την άνοδο μέχρι τέλους και αν δεν τα καταφέρουμε, θα ετοιμάσουμε την ομάδα της επόμενης περιόδου. Εγω δεν βρίσκομαι εδώ για ένα, δύο ή τρία χρόνια. Έχω μακροπρόθεσμό σχεδιασμό και δεν έχω μάθει να χάνω. Έχω πέντε εταιρείες στις ΗΠΑ και είναι όλες στην κορυφή. Αυτό που θέλω να πετύχω στον Ηρακλή είναι πολύ μεγάλο και απαιτεί πολυετές πλάνο. Μόνο αν δεν με στηρίξει η πολιτεία θα αναγκαστώ να φύγω. Αν δεν προστατέψει την προσπάθειά μου στην ομάδα».

«Να βοηθήσουν οι Ηρακλειδείς»

«Περιμένω στήριξη από τους φίλους της ομάδας. Δεν έχουμε μια ομάδα με ένα μικρό μπάτζετ, αλλά ομάδα με μπάτζετ μεσαίας ομάδας Super League. Χρειαζόμαστε την οικονομική και την ηθική υποστήριξη του κόσμου. Ήρθε εκείνο το… διαολεμένο 6-1 με τον Ατρόμητο και έδιωξε τον κόσμο. Οι Ηρακλειδείς δεν αρκεί να δηλώνουν Ηρακλειδείς και να σηκώνουν τα χέρια ψηλά, αλλά πρέπει να έρχονται στο γήπεδο».

Τομ: «Πολύτιμος ο Θεοδωρίδης»

«Εγω δεν ήρθα εδώ για να γίνω πλούσιος από το ποδόσφαιρο. Θέλω ανθρώπους όπως ο Ηλίας Θεοδωρίδης δίπλα μου. Ξέρει από ποδόσφαιρο και το αγαπάει. Μπορεί να με βοηθήσει και ως υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά και διοικητικά. Μακάρι να βρω άλλον έναν συνεργάτη όπως ο Ηλίας».

«Αν δεν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις, θα δείτε έναν άλλο Τομ!»

«Περιμένω την υλοποίηση των δεσμεύσεων της πολιτείας, αλλά αν αυτό δεν συμβεί, θα δείτε έναν άλλον Τομ! Δεν κερδίζουμε τίποτε με το να βγαίνουμε και να διαμαρτυρόμαστε στην παρούσα φάση. Ο Βασιλειάδης μας υποσχέθηκε μία χορηγία 300.000 ευρώ και ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο, από το οποίο θα εξασφαλίζαμε περί τα 300-400.000 ευρώ και τελικά θα πάρουμε κάπου 40.000 ευρώ… Ας βρει τρόπο να καλύψει τη διαφορά η ίδια η πολιτεία…».

Καραντώνης: «Άμεσο θέμα βιωσιμότητας για την ΠΑΕ, αν…»

«Αν δεν υλοποιηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις, θα τεθεί άμεσο θέμα βιωσιμότητας της ΠΑΕ Ηρακλής. Οι υποσχέσεις του υφυπουργού ήταν ο βασικότερος λόγος, στον οποίο βασίστηκε ο μεγαλομέτοχος και ανέλαβε τον Ηρακλή. αυτή τη στιγμή η πίεση προς την πολιτεία είναι τεράστια και αισιοδοξούμε. Όσο για το θέμα του τραπεζικού λογαριασμού, τέσσερις από τους οκτώ πιστωτές έχουν αποσύρει τις απαιτήσεις τους».

Καραντώνης για Σάκιεβιτς

«Ο Νικ Σάκιεβιτς είναι ο στενότερος συνεργάτης του μεγαλομετόχου και είναι φυσικό να έχει πλήρη επίγνωση του project στον Ηρακλή. είναι επαγγελματικά δεσμευμένος ως Ομοσπονδιακός Κομισάριος στις ΗΠΑ, με συμβόλαιο ως τον Ιούλιο του `19, αλλά παρακολουθεί στενότατα τον Ηρακλή, ενημερώνεται, παρακολουθεί όσα παιχνίδια δείχνει η τηλεόραση και επικοινωνεί με τον πρόεδρο και με εμένα. Είναι ενεργό μέλος της προσπάθειας».

Τομ για Σάκιεβιτς

«Μετά τον Ιούλιο θα είναι και ο Ηρακλής στο πρόγραμμα του Νικ Σάκιεβιτς και ο Ηρακλής, παράλληλα με ένα διεθνές πρόγραμμα στο οποίο μετέχει η Μπενφίκα και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, το οποίο έχει αναλάβει. Θέλουμε σε αυτό το μεγάλο project να ενταχθεί και ο Ηρακλής».

Τομ: «Να προστατευθεί η περιουσία του Συλλόγου»

«Σημαντικότατο ζήτημα είναι η προστασία της περιουσίας του Ηρακλή, όχι μόνο της ΠΑΕ, αλλά ολόκληρου του Συλλόγου. Η πολιτεία οφείλει να την προστατεύσει, γιατί πάνω σε αυτή την περιουσία στηρίζουμε το μακροχρόνιο σχεδιασμό μας για την ομάδα».

Τομ: «Έχασα πάσα ιδέα για τον Ελευθερόπουλο…»

«Με τον Ελευθερόπουλο συνεχίστηκαν τα αρνητικά αποτελέσματα και απομακρυνθήκαμε από τον στόχο και έπρεπε να κάνουμε κάτι για να ξυπνήσουμε τους παίκτες που θα παρέμεναν στην ομάδα. ήταν δική μου απόφαση να αποχωρήσουν οι παίκτες πριν τον αγώνα με τη Δράμα. Έτσι έκρινα και αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη. Όταν ακούω όμως από τον προπονητή ότι με τον Καραϊσκάκη παίξαμε καλά παρά την ήττα και ότι φταίει ότι απομακρύναμε τους «4» για την ήττα στη Δράμα, αυτό με κάνει να χάνω πάσα ιδέα για τον Ελευθερόπουλο…».

Τομ: «Κυνηγάμε την Κέρκυρα»

«Στον αγώνα με τα Γιάννινα είδαμε μια ομάδα, που χαίρεσαι να τη βλέπεις. Έπαιξαν οκτώ παιδιά, που δεν είχαν συμμετοχή και αν έπαιζαν νωρίτερα μπορεί τώρα να ήμασταν τρίτοι στη βαθμολογία. Βαθμολογικά κυνηγάμε την Κέρκυρα και απέχουμε 7 βαθμούς από εκείνη».

Καραντώνης: «Ο Ελευθερόπουλος δεν έφυγε για τις δηλώσεις του»  

«Ο Ελευθερόπουλος δεν έφυγε από την ομάδα, λόγω των δηλώσεών του στη Δράμα. Μετά τον αγώνα συνομίλησε με τον πρόεδρο και του αναφέραμε ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλες αποχωρήσεις παικτών. Διαπιστώθηκε διαφορά φιλοσοφίας και λύθηκε η συνεργασία».

Τομ: «Ταύτιση φιλοσοφίας με Ρόκα»

«Θέλαμε να προχωρήσουμε αμέσως στην ανάληψη καθηκόντων από νέο προπονητή, ώστε να μην μείνει η ομάδα ακέφαλη. Συζητήσαμε με υποψηφίους, αλλά διαπιστώσαμε ταύτιση φιλοσοφίας με τον Ρόκα και πήραμε την απόφαση συνεργασίας σε δευτερόλεπτα».

Τομ: «Εισηγείται ο Ρόκα, τελική απόφαση εγώ για τις μεταγραφές»

«Ο προπονητής μαζί με τον Ηλία Θεοδωρίδη θα ασχοληθούν με τις μεταγραφές. Ο προπονητής θα κάνει τις εισηγήσεις του, αλλά τις τελικές αποφάσεις τις παίρνω πάντοτε εγώ. Πάντως, την Τρίτη διαπιστώσαμε ότι στο ρόστερ μας διαθέτουμε και άλλους παίκτες, στους οποίους δεν είχε δοθεί ως τώρα η ευκαιρία».

Τομ: «Δεν αποτελεί πρόβλημα η απόσταση»

«Στόχος μου είναι να μένει μεγαλύτερο διάστημα εδώ κοντά στην ΠΑΕ και στην ομάδα ο Στάθης Καραντώνης. Δεν με ενοχλεί η απόσταση και όπως βλέπεται έρχομαι συχνότατα. Δεν θέλω να αφήσω την ομάδα σε χέρια άλλων. Θέλω να διοικώ εγώ, που την ανέλαβα. Εγώ αγαπάω αυτήν την προσπάθεια, που κάνω στον Ηρακλή και εγώ θέλω να διοικώ».