Αναστολή λειτουργίας του bluenews

Αναστολή λειτουργίας του bluenews

Μετά από πολλή σκέψη αποφασίσθηκε η αναστολή λειτουργίας του ιστότοπου bluenews από 8/1/2019 Ευχαριστώ πολύ όσους μας ακολούθησαν διαβάζοντας την σελίδα μας και ακολουθώντας μας στα social media. Επίσης ευχαριστώ όλους όσους Περισσότερα »

 

Στο «Club of Heroes» ο μεγάλος Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Αφιέρωμα στον μεγάλο ποδοσφαιριστή του παρελθόντος που διατέλεσε και προπονητής της ομάδας, ο λόγος για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε το επίσημο site της ΠΑΕ, πριν τον σημερινό αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Το «κυανόλευκο» αφιέρωμα στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

Πρόκειται για έναν από τους πιο χαρισματικούς ποδοσφαιριστές που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα του Ηρακλή. Βιρτουόζος της μπάλας, με απαράμιλλη τεχνική, δέθηκε όσο λίγοι με τον κόσμο, γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομά του στο Hall of Fame των αθλητών του Ημίθεου.

Γεννημένος στις 8 Ιουλίου του 1962 στη Λόζνιτσα της κεντρικής Σερβίας, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομώνυμη ομάδα της πόλης του, πριν μεταπηδήσει το 1984 στη Ραντ Βελιγραδίου με την οποία αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία της ενωμένης τότε Γιουγκοσλαβίας και συγκεκριμένα τις περιόδους 1987-88 και 1988 – 89.

Έπειτα από 121 συμμετοχές μέχρι την τελευταία του σεζόν στη Ραντ, προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον του Ηρακλή που έμελλε να είναι και η μοναδική ομάδα που αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Στα δέκα χρόνια της παρουσίας του στον Ημίθεο, συμπλήρωσε 271 συμμετοχέςκαι πέτυχε 52 γκολ επίδοση που τον καθιστά ως τον μοναδικό ξένο στη δεκάδα των πρώτων σκόρερ στην ιστορία του Ηρακλή.

Η πιο παραγωγική του σεζόν, ήρθε την περίοδο 1996 – 97 κατά την οποία σε 36 συμμετοχές, πέτυχε 9 τέρματα (οκτώ για το πρωτάθλημα και ένα για το κύπελλο), ενώ άλλες τρεις χρονιές σημείωσε από 8 γκολ (1989 – 90, 1992-93, 1994-95). Επίσης είχε δύο συμμετοχές με τη φανέλα του Ηρακλή στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ και άλλες οκτώ στο Ιντερτότο, πετυχαίνοντας και ένα τέρμα.

Η σημαντική του προσφορά βέβαια δεν αφορά μόνο την ποδοσφαιρική του καριέρα, αλλά και την προπονητική, περνώντας από τον «κυανόλευκο» πάγκο τρεις φορές. Την πρώτη φορά τη σεζόν 2002-03 για 18 αγώνες (8 νίκες – 4 ισοπαλίες – 6 ήττες), δεύτερη φορά τη σεζόν 2006 – 2007 για 10 αγώνες (4 νίκες – 1 ισοπαλία – 5 ήττες) και τρίτη φορά την περίοδο 2007-2008 για 13 αγώνες (4 νίκες, πέντε ισοπαλίες, 4 ήττες).

Στη συνέχεια μεταπήδησε στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ όπου από το 2008 μέχρι το 2013 κατέκτησε τίτλους πρωταθλημάτων, ενώ οδήγησε τον κυπριακό σύλλογο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι σε ομάδες μεγαθήρια.

Αναδείχθηκε έξι φορές καλύτερος προπονητής της χρονιάς στην Κύπρο και μία φορά καλύτερος Σέρβος προπονητής (2011) παρά το γεγονός ότι δεν προπονούσε ομάδα της χώρας.

Επίσης, πέρασε από τους πάγκους της Νίκης Βόλου, της Παναχαϊκής ενώ το 2013 έφυγε για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκειμένου να εργαστεί στην Αλ Νασρ. Έπειτα από ένα διάλειμμα περίπου δύο ετών, βρίσκεται εκεί μέχρι σήμερα.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια εμβληματική προσωπικότητα που δεν έβγαλε ποτέ από την καρδιά του, την ομάδα του Ηρακλή μιλώντας πάντα για τον Σύλλογο με τα καλύτερα λόγια.