Αναστολή λειτουργίας του bluenews

Αναστολή λειτουργίας του bluenews

Μετά από πολλή σκέψη αποφασίσθηκε η αναστολή λειτουργίας του ιστότοπου bluenews από 8/1/2019 Ευχαριστώ πολύ όσους μας ακολούθησαν διαβάζοντας την σελίδα μας και ακολουθώντας μας στα social media. Επίσης ευχαριστώ όλους όσους Περισσότερα »

 

Σαν σήμερα 18 χρόνια από την πρόκριση επί της Γκενιόν !

Συμπληρώνονται 18 χρόνια σήμερα από την πρόκριση του Ηρακλή επί της Γαλλικής Γκενιόν, για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της σεζόν 2000-01 .

Ήταν 28 Σεπτεμβρίου του 2000 όπου ο Ηρακλής υποδεχόταν την Γκενιόν ,στο Καυταντζόγλειο στάδιο μπροστά σε περίπου 18.000 κόσμο, στην ρεβάνς του 0-0 που είχε τελειώσει ο αγώνας στην Γαλλία. Η ομάδα του Γιάννη Κυράστα η οποία μπήκε χαλαρά στον αγωνιστικό χώρο, θεωρώντας εύκολη την πρόκριση απέναντι στους Γάλλους, χρειάστηκε να χάσει πολλές ευκαιρίες, με τους Ντεμπά, Σαπουντζή, Κωνσταντίνου ώσπου να έρθει ο Κύπριος στο 77′ λεπτό και ύστερα από ωραία προσπάθεια του Χάγκαν, να σκοράρει και να λυτρώνει τους πάντες. Το γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου, πανηγυρίστηκε έξαλλα από όλους ,καθώς έδωσε στον Ημίθεο την πρόκριση για την επόμενη φάση του ΟΥΕΦΑ.

Εκεί όπου ο Γηραιός βρήκε μπροστά του την Γερμανική Καϊζερσλάουτερν , η οποία πριν δύο χρόνια είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Γερμανίας αν και νεοφώτιστη, με προπονητή τον Όττο Ρεχάγκελ.

Το πρώτο ματς έγινε στο Καυταντζόγλειο με τους Γερμανούς να επικρατούν με 1-3, σε ένα κατάμεστο Καυταντζογλείο, όμως ο Ηρακλής στον επαναληπτικό πήρε μια σπουδαία νίκη με 2-3 , ενώ θα μπορούσε να πετύχει την ανατροπή αν στις καθυστερήσεις ο Έντερσον Φοφόνκα έγραφε το 2-4.

Οι συνθέσεις του αγώνα με την Γκενιόν ήταν :

Ηρακλής : Ραίνκε, Μπελσούε, Χατζί, Μιλόγεβιτς, Ταυλαρίδης, Στολτίδης, Νιστρόι(60′ Ξενίδης ),Ντεμπά (65 ‘ Φοφόνκα ),Χάγκαν, Σαπουντζής , Κωνσταντίνου (85′ Κυριαζής ).

Γκενιόν :Τριβινό,Κολέν, Μπονιφάς, Ντεζόρζ, Τραπασό, Ντουμάν, Λετιέρι (60′ Νταρμόν),Αντρεάνι (30′ Ζαουί ),Μπουζέν, Μπεσόν (82’ Οπανέλ )Γκάς.

Ο Τζίμι Σμέτ με την φανέλα του Ηρακλή.

gkenion

Δείτε το γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου: