Αναστολή λειτουργίας του bluenews

Αναστολή λειτουργίας του bluenews

Μετά από πολλή σκέψη αποφασίσθηκε η αναστολή λειτουργίας του ιστότοπου bluenews από 8/1/2019 Ευχαριστώ πολύ όσους μας ακολούθησαν διαβάζοντας την σελίδα μας και ακολουθώντας μας στα social media. Επίσης ευχαριστώ όλους όσους Περισσότερα »

 

Αρμάντο Φουτσίνι: Χωρίς άγχος με τον Ηρακλή!

Μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στον Αλέξη Χριστινάκη στο «Κόκκινο 88.4» και στην εκπομπή «Κόντρα στη ροή» ο προπονητής του Ηροδότου Αρμάντο Φουτσίνι, οποίος χαρακτήρισε τον αγώνα με τον Ημίθεο εύκολο, από την άποψη ότι στην πρεμιέρα κόντρα στο φαβορί του ομίλου, και να χάσεις δεν θα σε κατηγορήσει κανείς.

Αναλυτικά όσα είπε:

Ο Καμερουνέζος τεχνικός που μπήκε εδώ και δύο εβδομάδες στην ποδοσφαιρική ζωή της πόλης αναλαμβάνοντας τον Ηρόδοτο αναφέρθηκε στη νέα σελίδα που ανοίγει στην προπονητική του καριέρα, αλλά έκανε και ιδιαίτερες αναφορές για το ποδοσφαιρικό του παρελθόν αποκαλύπτωντας ότι έχει σαν πατέρα τον Άγγελο Αναστασιάδη , πως έχει όνειρο να γίνει κάποια μέρα προπονητής του ΠΑΟΚ και να τον πάει στους ομίλους του Champions League,

Eπίσης αναφέρθηκε στις διαφορές που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο της χώρας μας και του Καμερούν. Ο Αρμάντο Φουτσίνι ακούει γαλλική μουσική, έχει γιο 17 ετών με ελληνικό όνομα (Κώστας) που παίζει στην ομάδα του Στρασβούργου και θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του, αγαπάει τον Νότη Σφακιανάκη και το σουβλάκι με ρύζι.

Αναλυτικά η απολαυστική συνέντευξη του προπονητή του Ηροδότου:

Για το πως προέκυψε η συνεργασία του με τον Ηρόδοτο: «Εγώ πήγα στη Θεσσαλονίκη και μίλησα με τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο και μου ήρθε η πρόταση να έρθω στον Ηρόδοτο. Εγώ είχα έρθει να παίξω ως αντίπαλος του ΟΦΗ .Ήμουν στην Ενόρα σε μια ερασιτεχνική ομάδα στο Καμερούν και είχα πολλούς ανόδους μέσα σε λίγα χρόνια».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τις δύο εβδομάδες που είναι προπονητής στον Ηρόδοτο: «Ο Ηρόδοτος έχει οικογενειακό και καλό κλίμα. Είμαι ευχαριστημένος από αυτό. Όταν έρθει ένας προπονητής σε μια νέα ομάδα θέλει να περάσει την δική του φιλοσοφία, και στον αγωνιστικό τομέα. Είμαι ευχαριστημένος από την δουλειά που κάνουν τα παιδιά.»

Για το αν χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα για να ανταπεξέλθει στο δύσκολο πρωτάθλημα: «Σαν ομάδα για να κάνω αυτό που θέλω εγώ χρειάζονται 4-5 παίκτες για να ενισχυθούμε. Δεν έχω εικόνα από το πρωτάθλημα της Football League, και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσους βαθμούς μπορούμε μέχρι τις μεταγραφές. Πρέπει να δουλέψουμε αρκετά στο πρέσινγκ.»

Για την δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα: «Πριν από εμένα έχει γίνει καλή δουλειά από τον κ. Παπαματθαιάκη. Στο ποδόσφαιρο με καθημερινή προπόνηση γίνεσαι καλύτερος. Εγώ είπα στους παίκτες μου ότι αν δουλεύουν με σωστή νοοτροπία μπορούν να κάνουν καριέρα.»

Για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ηρακλή: «Tο παιχνίδι με τον Ηρακλή, είναι για εμένα το πιο εύκολο ματς που μπορούσαμε να παίξουμε στην πρεμιέρα. Αν χάσουμε από τον Ηρακλή δεν τρέχει τίποτα. Με αυτές τις ομάδες παίζεις χωρίς άγχος.»

Για το αν είχε πάντα στο μυαλό του ότι όταν σταματήσει την καριέρα του σαν παίκτης θα γίνει προπονητής: «Όταν έπαιζα μπάλα πολλοί προπονητές μου, μου είπανε ότι θα πρέπει να γίνω προπονητής. Αυτό μου είπε και ο Άγγελος Αναστασιάδης που τον έχω σαν πατέρα μου.»

Για το αν μπορεί ο Ηρόδοτος να κρατηθεί στην Football League: «Eγώ με τα παιδιά που έχω αν αυτό που δουλεύουμε πάει καλά μπορούν να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία. Αν κάνουμε 3-4 κινήσεις θα γίνουν για να πάμε ψηλότερα.»

Για τον Εργοτέλη και το αν έχει εικόνα και από τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος: «Έχω μάθει ότι ο Εργοτέλης είναι μια πολύ καλή ομάδα που παίζει γρήγορα και από πίσω. Πέρνω πληροφορίες για όλες τις ομάδες.Mιλάω με αρκετούς συμπαίκτες και με βοηθάνε στη δουλειά. Έχω πολύ καλή επικοινωνία με πολλά παιδιά αλλά πιο κοντά είμαι με τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο.»

Για το τι περιμένει μέσα από την παρουσία του στον Ηρόδοτο: «Πιστεύω ότι ο Ηρόδοτος είναι μια ευκαιρία για εμένα για την καριέρα μου. Όταν ανέλαβα την Ενόρα είπα ότι στόχος μου είναι να είμαι προπονητής σε Εθνική ομάδα του Καμερούν και είμαι προπονητής στην Under 23.. Όνειρο μου είναι να γίνω ο πρώτος προπονητής που θα βάλει τον ΠΑΟΚ σε ομίλους Champions League.»

Για τις διαφορές του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και το Καμερούν: » Στην Αφρική υπάρχει πολύ ταλέντο αλλά δεν υπάρχει οργάνωση που υπάρχει στην Ελλάδα. Η Α΄Εθνική του Καμερούν για παράδειγμα είναι πολύ πίσω. Δεν μπορεί να έρθει ένας παίκτης από το πρωτάθλημα του Καμερούν στην Ελλάδα και να παίξει άμεσα. Έχουμε ταλέντο αλλά όχι πολύ οργάνωση»

Για το πως έδεσε με την χώρα μας: «Στο Καμερούν βλέπουμε πολύ γαλλικό πρωτάθλημα και πολλοί παίκτες από την χώρα μας πάνε και παίζουν εκεί. Αλλά όταν ήρθα στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ πέρασα καλά , και είπα όχι σε μια πρόταση της Ρεμς με καλά λεφτά γιατί ήθελα να μείνω στην Ελλάδα.Έχω κάνει και κάποια λάθη μέσα στην καριέρα μου αλλά δεν μετανιώνω για αυτά.»